Informació sobre PEPnat

COMUNICAT A LA ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT MEDIR – REUNIÓ 4.10.20

Com ens pot afectar el PEPnat?

En el PEPnat (Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola) hi conté uns articles que es podria interpretar com un perill per el nostre barri:

Article 1

1.3. Organització i Procés de Treball a partir del Decret 146/2010 Atès el Decret 146/2010, de 19 d’octubre, de declaració del Parc natural de la Serra de Collserola i de les reserves naturals parcials de la Font Groga i de la Rierada–Can Balasc, la Generalitat té per imperatiu de llei la responsabilitat de formular i tramitar el Pla especial del Parc natural de Collserola, d’acord amb les especificacions sobre el paper de les administracions locals que estableix el mateix Decret.

Article 53. Edificacions en situació de fora d’ordenació

Totes les edificacions no emparades pel planejament urbanístic ni incloses al Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable tenen assignat l’objectiu d’extinció immediata o diferida i de retorn del sòl a les condicions naturals anteriors a la seva construcció. En qualsevol cas, queden fora d’ordenació totes les edificacions no emparades pel planejament urbanístic ni incloses al Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable construïdes abans de la data d’aprovació definitiva del Pla general metropolità.

Les edificacions que no són compatibles amb el model de Parc inclouen els espais de regulació especial i altres realitats existents en situació fora d’ordenació. Aquestes edificacions són contràries a l’ordenació del sòl basada en els principis de desenvolupament sostenible. Així doncs, el destí d’aquestes edificacions és l’extinció i el retorn del sòl a les condicions naturals anteriors a la seva construcció. Addicionalment, les urbanitzacions existents dins del Parc suposen un tercer tipus de pressió a tenir en compte, d’una banda, per l’ocupació del sòl que en ocasions afecta a espais clau pels seus valors ecològics i principalment pel que fa a la connectivitat, i d’altra banda, per les dinàmiques que generen en tant que comporten una mobilitat de persones regular (amb la contaminació atmosfèrica, acústica i lumínica associada).

S’ha aprovat el text?

Si. Els textos refosos han estat aprovats pel Consell Metropolità el 28 de maig de 2020 i tramesos a la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva. Tindrem, un cop aprovat, 2 mesos per fer les al·legacions abans de que s’hagi finalitzat en el cas de que estimi el advocat que estigui en perill el nostre barri.

Quins passos hem seguit fins ara?

Tal com vam quedar a la darrera reunió, ens hem posat en contacte amb un advocat urbanístic, Vicens Matas, per que faci una avaluació de la nostra situació i que ens proposi qualsevol actuació necessària per preservar el nostre barri davant de la aprovació definitiva del PEPnat. Hem recollit entre tots, documents que posin en relleu el barri històric i li entregarem aquesta documentació la setmana vinent en una primera reunió amb ell i dos o tres representants de la Associació.

Un cop el advocat hagi avaluat la nostra situació, convocarem una reunió informativa on es decideix si donem un pas endavant per una protecció legal. Podría ser que hem d’estar preparats per actuar amb contundència i ben assessorats davant de unes accions imminents. Aquest assessorament legal pot portar un cost i hem de valorar el pressupost del advocat i com funcionaria la protecció legal (una retenció fixe amb pagaments puntuals per a les actuacions en quan apareixen, un cost més elevat al principi i desprès un pagament mensual…).

Amb aquest comunicat, animem a tots els veïns a estar atents per estar degudament informats de les decisions que s’ha de prendre davant de la situació actual..

https://www.amb.cat/ca/web/amb/actualitat/sala-de-premsa/notes-de-premsa/detall/-/notapremsa/s-aprova-el-text-refos-que-conduira-a-l-aprovacio-definitiva-del-nou-pla/9262308/11696


Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu página web en WordPress.com
Empieza ahora
A %d blogueros les gusta esto: